ridskola

Barns intressen

Barns intressen

När barnen växer upp så vill de ofta prova på nya saker hela tiden, nya aktiviteter och nya sporter. Vilket ju i och för sig är bra att göra för att kunna se vad det är som man fastnar för och för att få utforska vad det är man gillar. Många barn och unga har ett stort intresse för hästar, både tjejer och killar faktiskt, även om tjejer än så länge dominerar i hästvärlden.

Er dotter kanske kommer hem en dag efter skolan och vill börja rida, precis som hennes bästa kompis gör. Hon vill börja på ridskola och berättar att det finns ridkurser i stockholm som man kan få prova på och sedan börja gå på regelbundet om man vill det. 

 

Ridning som sport

Det är väldigt många som anser att ridning inte är någon sport utan att det är mer av ett fritidsintresse. Men det kan väl vara både och, eller hur? Att rida är verkligen ingen lek och det kräver regelbunden träning med en häst för att man ska lära sig mer och hela tiden gå framåt. Att börja på en ridskola är ett bra alternativ för barn, eller vuxna för den delen, som vill lära sig rida och har ett intresse för det. På en ridskola tillhandahåller skolan allting som behövs under utbildningen, förutom hjälmar och kläder, vilket man kanske ändå vill välja och köpa själv. 

 

 

Kostnader

Det är klart att det kostar att rida och att gå på ridskola. Men det gör det väl om man väljer att träna fotboll eller hockey också, eller hur? Ingenting kommer gratis och vad du än väljer för sport eller fritidssyssla så kostar det faktiskt en slant, vissa lite mer än andra. Men det kanske det är värt om man faktiskt får göra det som man älskar, eller hur?