ridskola

Stockholms bästa ridskola

Stockholms bästa ridskola

De som rider brukar vara mycket passionerade inom sitt intresse. Man lever och andas hästar både på ridskolan och i hemmet. Det är många som har en egen häst att ta hand om, men även om man inte har det så brukar man ha en häst som är favoriten framför alla andra. Många spenderar hela sin fritid med att vara på ridskolan för att hjälpa till med att ta hand om hästarna. Det mockas, tvättas och borstas för att hästarna ska ha det så bra som möjligt. 

 

I stad och på landsbygd

Ridskola i Stockholm finns inte bara utanför storstaden på landet utan även i mer centrala delar. Det är därför alltid lätt att kunna ta sig till hästar vare sig man bor på landet eller i storstäder. Ridskolor och hästar ger en ytterligare dimension till tillvaron där umgänget med djur är mycket viktigt för både barn och vuxna. Det är ett sätt att lära sig ta hand om jordens varelser och att komma nära naturen på ett roligt och trevligt sätt. 

 

Viktigt att vara varsam

Trots att hästar är stora djur är det mycket viktigt att man tar väl hand om dem. Som ryttare ska man vårda hästen och se till att den mår bra. När hästen mår bra så blir det också en mycket trevligare ritt och övrigt umgänge med hästen.

Är man ny på ridskolan är det därför mycket viktigt att man noga lyssnar på instruktioner gällande vad som gäller på ridskolan och vad som gäller för alla hästar separat. Det finns de som kan vara rädda och mer känsliga och då bör man vara försiktig med dem. Ibland är det också vissa hästar som inte tål en slags mat eller något annat. Då ska man respektera instruktionerna och inte göra något så att hästen mår sämre.