Golfklubb

Ingen behöver leta länge efter en golfklubb

Ingen behöver leta länge efter en golfklubb

Hör man till den kategorin människor som älskar att golfa finns det en hel del golfbanor att besöka i vårt avlånga land. En fantastisk sport med mer frisk luft än man stundtals kan önska. Det gäller förstås bara när vinden ligger på och drar in genom märg och ben. Det är inte bara kroppen som har det svårt då. Att beräkna hur en boll ska skjutas genom luften för att träffa rätt när det blåser är sannerligen ingen lek. Det kräver stor precision och kunskap om de fysiska lagarna. Men med så mycket syre till hjärnan ska det nog inte vara några problem.

 

Hur många golfklubbar finns det i Sverige?

Det lär finnas 464 olika golfklubbar i vårt vackra och avlånga land. Det finns till exempel fler än bara en golfklubb i Jönköping. Alla med sin egen charm och med sin egen speciella bana. Ingen kommer vara sysslolös när det gäller att kunna spela. Den friska luften och gemenskapen är något som uppskattas bland oss människor och kan vara en bidragande orsak till att så många väljer att spela golf. Från längst ner på Öland till långt upp i norr kommer man att hitta banor som utmanar och utvecklar spelandet. Överallt finns det makalösa banor för att inte tala om en växlande och skön natur. 

 

 

Handikapp för alla

Behöver man ett handikapp för att spela golf kan man undra? Saken är den att man har gjort ett system för att alla ska kunna vara med och spela oavsett hur mycket eller lite man spelat innan. Man klassas alltså inte in i en grupp utan har handikapp beroende på hur många slag man behöver för att gå runt en bana. Detta fungerar som en sorts utjämning när man tävlar mot någon som är van och har slipat på sina färdigheter näst intill perfektion.