trucker keps

Sätt stilen med en truckerkeps

Sätt stilen med en truckerkeps

editorial

En keps kan vara lite av pricken över i:et och vara det som sätter stilen. Men den är inte bara en modeaccessoar, utan den kan också ge en mer personlig stil. Vissa väljer att alltid bära keps och då blir mössan verkligen en del av personligheten. Många amerikanska kändisar har genom tiderna, också på röda mattan, burit baseballkepsar eller truckerkepsar med olika texter tryckta på kepsen för att nå ut med olika budskap.

Från början användes kepsen av amerikanska basebollspelare för att skydda ögonen mot solen. De ville helt enkelt kunna träffa eller fånga bollen utan att bli bländade av solen. Med baseballkepsen som utgångspunkt har man sedan utvecklat många andra typer av kepsar som exempelvis truckerkepsen. En truckerkeps liknar en baseballkeps men är i stället gjord av ett stoppat material framtill. Sidor och bakstycke består av ett nätmaterial som gör att kepsen inte blir så varm.

 

trucker keps

 

Hur får man truckerkepsen att passa perfekt?

För den som funderar på att köpa en truckerkeps är storleken viktig. De flesta kepsar går enkelt att justera med hjälp av bandet som sitter baktill. Men det gäller ändå att tänka på storleken om man har ett väldigt litet huvud då standardstorleken är 55-60 cm. Är man osäker på vilken storlek man har kan man enkelt ta reda på detta genom att mäta runt huvudet med ett måttband.

Truckerkepsar finns också med raka eller böjda brätten, och här måste man låta smaken avgöra. Men är truckerkepsen tänkt att också skydda ögonen mot solen fungerar ett böjt brätte något bättre. Vill man köpa en truckerkeps kan det vara smart att kolla in några olika butiker på webben eftersom utbudet ofta är större där. Där har man även möjlighet att sätta sin egen prägel på truckerkepsen genom att välja till en egen brodyr eller tryck på kepsen.